Weboldalunk a működése során sütiket (cookie) használ. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik ezek használatába.További információ.
Termékek Menü

Elektromos Zárak

Elektromos zár - kényelmes működtetés távolról is

Elektromos zárakkal egyaránt találkozhatunk a társasházak vagy több lakást tartalmazó családi házak kaputelefonjai körül, hiszen ezek segítségével vendégünknek elég csak felcsengetnie hozzánk, majd általában egy gomb megnyomásával be tudjuk engedni, így nem kell kilépni a lakásból. Természetesen egyes laborokban, kórházakban, irodákban vagy bankokban is találkozhatunk elektromos zárakkal, ezek általában beléptető kártyával, de a nagy fokú biztonságot igénylő helyeken akár ujjlenyomattal is működtethetőek. Az elektromos zár kiválasztásánál fontos figyelembe venni az adott helynek a biztonsági előírásait, illetve az ajtó szerkezetét és paramétereit. Találkozhatunk egyaránt úgynevezett rövid illetve hosszú előlappal ellátott elektromos zárral. Az előbbit általában egynyelves zárakhoz szokás felszerelni, az utóbbit pedig két nyelves modellekhez. Az elektromos záraknak több fajtája is létezik, így vannak úgynevezett normál működési elven alapuló elektromos zárak, melyek addig nyithatóak, ameddig folyamatosan kapják a működéshez szükséges áramot.

Ezzel szemben a fordított működési elven alapuló elektromos zárak mindig zárva vannak, s amikor valamilyen okból kifolyólag nem kap áramot a szerkezet, az ajtó kinyílik. Ezek általában azok az ajtók, amiket tűz esetén kell használni az épület kiürítésekor. Léteznek belső memóriás elektromos zárak is, melyek egy mechanikus kioldórendszerrel vannak ellátva, így az ajtó akkor is nyitva marad, ha már nincs a szerkezetben áram. Viszont amint becsukódik az ajtó, a berendezés újra bezárja az ajtót. A kiiktatható elektromos zárak pedig akkor praktikusak, ha például egy beköltözés során nem szeretnénk minden egyes alkalommal felcsengetni. Ezt egy kis mechanikus karral lehet megtenni, melyet a rakodás elvégeztével vissza lehet állítani. A rászegzős elektromos zár pedig hasonló a hagyományos reteszhez, csak elektromosan is működtető. Ezt akkor szokás használni, ha valamilyen okból kifolyólag nem lehet bevésni az elektromos zárat az ajtótokba.